Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής και Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης , για την πρόθεση πώλησης των Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση.
Ο κ. Σηφουνάκης στην ερώτηση του, κατήγγειλε την κυβέρνηση, ότι παρά τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση του επιχειρησιακού προγράμματος των ΕΛΤΑ -όπως το παρέλαβε το 2004 - παρά τις διακηρύξεις για ανάπτυξη και διασφάλιση των Καθολικών Υπηρεσιών και της βιωσιμότητας του Δημόσιου Ταχυδρομείου, αποδιοργάνωσε και απομόνωσε τις Ταχυμεταφορές από τις εξελίξεις της ταχυδρομικής αγοράς, και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αντιτίθεται στην εκποίηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και θα αγωνισθεί για να την αποτρέψει.
Το Δημόσιο Ταχυδρομείο, συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, έχει μεγάλη σημασία και ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου και ερώτησε τον κ. Υπουργό αν έχει αποφασιστεί η εκποίηση και των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μπεκίρης που παρευρέθη στη συζήτηση αντί του Υπουργού κ. Στυλιανίδη, αναφέρθηκε στις Ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ, σημειώνοντας ότι δραστηριοποιούνται σε ένα πλήρως απελευθερωμένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, και αναγνωρίζοντας ότι είναι κερδοφόρα εταιρεία, με αυξανόμενα έσοδα.
Γνωστοποίησε ότι ο διαγωνισμός με τη μοναδική προσφορά ύψους 11 εκ. € δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και ότι η μόνη ενδιαφερόμενη κοινοπραξία αποχώρησε, αλλά δεν απήντησε ποιες είναι στο εξής οι προθέσεις και οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης για το θέμα.
Ο κ. Σηφουνάκης λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο σημείωσε ότι η αξιοπιστία των ΕΛΤΑ είναι πολύ υψηλή, όπως αποτυπώνεται από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και ότι οι Ταχυμεταφορές πρέπει να είναι εργαλείο ανάπτυξης των ΕΛΤΑ και όχι αποκομμένες.
«Το περιβάλλον, τόνισε, των Ταχυμεταφορών είναι απελευθερωμένο και ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να εισέλθει στην αγορά. Γιατί πρέπει να αγοράσει τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ένας ιδιώτης και δεν τις διατηρεί το κράτος;
Οι Ταχυμεταφορές δεν πρέπει να αποκοπούν από τα ΕΛΤΑ.
Διαβάσαμε σήμερα ότι αποχωρεί η μια κοινοπραξία που συμμετείχε στο διαγωνισμό.
Θα κάνετε κάτι ανάλογο με την Ολυμπιακή, θα προχωρήσετε μετά τη σημερινή δήλωση ότι αποχώρησε η μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρεία σε απευθείας διαπραγματεύσεις για πώληση των Ταχυμεταφορών ή θα σταματήσετε τη διαδικασία;»
Ο παριστάμενος Υφυπουργός δυστυχώς απέφυγε να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης ερώτησης.